| 529 woorden

Dit was 2017

2017 was een fijn jaar. Een jaar waarin ik alweer een aantal boeken las, enkele films zag, uren op mijn fiets vertoefde, een aatal leuke reizen deed en met nieuwe en oude vriendschappen.

Het beste boek: Dark Matter van Blake Crouch

Dark matterEen spannend en meeslepend verhaal over kwantummechanica. Een verhaal waarin het duidelijk werd gemaakt dat er niet één keuze is in het leven, maar dat je leven wordt bepaald door de genomen keuze. Maar wat als je toch anders had gekozen? Hoe zou je leven er dan uitgezien hebben. Ondanks het feit dat dit een fictie verhaal is, zette het mij wel aan het denken.

Goodreads

Het minste boek: Beautiful Ruins van Jess Walter

Beautiful ruins Dit boek heeft weinig tot geen indruk op mij gemaakt, maar misschien had dit te maken door het format (audiobook). Ik heb zelfs snel nog even op Goodreads moeten nalezen waar het boek alweer over ging.

Goodreads

De beste film: Coco

CocoDe beste animatiefilm dat ik dit jaar heb gezien. Knap verhaal, knappe animaties en grapjes voor jong en oud. Heerlijk. Ik zag deze film in de bioscoop en het enige minpunt daaraan was de 21 minuten durende “kortfilm” van Olaf.

IMDb

De slechtste film: Absolutely Fabulous: The Movie

Absolutely Fabulous: The MovieIk zeg, in tegenstelling tot bij de boeken, bewust slechtste film. Alhoewel deze film dateert van 2016, heb ik hem dit jaar gezien en wat was me dat? Absolutely Fabulous is een toffe serie, maar het had bij een serie moeten blijven. De film is een zielig afkooksel en probeert wanhopig om grappig te zijn. Jammer, gemiste kans als je het mij vraagt.

IMDb

De leukste herinneringen

  • Portugal: 4 dagen Lissabon en 4 dagen Sintra. (fotoalbum)
  • Gaypride in Amsterdam met Sofie, Caren, Rosemie, Saskia en Cis.
  • De Madam Vélo ritten. (De Donut Ride, de kennismakingsritten, de piste, het grootste vrouwenpeloton, …)
  • Praag: De eerste citytrip met men nichtje Bianca (fotoalbum)
  • De Winterefteling met de Papa. (fotoalbum)
  • Kerstmarkt in Keulen met de oma en 9 van haar kleinkinderen. (fotoalbum)
  • De 6daagse in het Kuipke met Madam Vélo.
  • Soloreisje richting Budapest. (fotoalbum)
  • EuroIA in Stockholm. (fotoalbum)
  • Ik studeerde af als fietsenmaker.

Lola en Louise

Lola & Louise

Ondertussen is Lola 12 jaar geworden en Louise al 13. Lange wandelingen zitten er niet meer in, maar ze zijn gezond en gelukkig. Ze willen het liefst zo dicht mogelijk bij ons zijn en genieten van de korte wandelingen in ons nieuw park en langs de Schelde. Lola ziet elk jaar een beetje minder door haar katarakt en Louise is ondertussen zo goed als doof. Pepi en Koki, het olijke duo.

Fietsen

2018

Geen goede voornemens, wel een doel. In 2018 wil ik de Mont Ventoux beklimmen, dus dat wil zeggen dat er in 2018 nóg meer zal gefietst worden.

Ik ben er klaar voor!